Skip to content

 

Uusi ulkorata

Uudelle RC-ulkoradalle on varattu paikka Achilleen jousiammuntaradan taakse Santahakaan.

Kuvia ja muuta päivitetään myöhemmin. Vanhaa rataa ei ole enää, vaan paikalla on nykyään tapahtumapuisto.

Kuvassa rata sijoittuu Halpa-Hallin Logistiikkakeskuksen pohjoispuolella olevalle kentälle. Kulku Tehtaankadun kautta alueelle.

Vanha ulkorata

Ulkorata projekti sai alkusysäyksensä jo 2016, jolloin tasoitimme alueen pohjan ja toimme tekonurmimatot paikalle.

Keväällä 2020 Siirsimme radan Kokkolan vesilaitoksen viereen. Achilles jousiampujien radan taakse. Rataa rakennetaan kevään aikana, ja pyrkimyson saada rata käyttökuntoon kesään mennessä.

Historiaa

2017 keväällä ostimme kevyen aidan radan ympäri, jotta ilkivalta pidetään kurissa. Vuoden aikana myös aloimme suunitella rataprofiilia, joka toteutettiin tuplaseinämäisestä sadevesiputkesta. Koko vuosi meni melko nopeasti, mutta kesällä saimme tehtyä vielä ajokorokkeen, sekä väliaikaisia hyppyreitä. Rata saatiin jo melko mukavaan ajokuntoon. Lisäksi saimme kerättyä paikallisilta yrityksiltä sponsoritukea melko hyvin, joka auttoi projektissa.

2018 suurin saavutus oli oikeastaan pysyvien hyppyreiden tekeminen ja radan ehostus, sekä kerhon osallistuminen Seuraverkko toimintaan, jonka myötä saimme hankittua kerholle RC-autoja.

Ulkoradalla ei ole tällä hetkellä sähkömahdollisuutta, mutta tilanne voi muuttua vielä vuoden aikana. Seuraava kehityskohde on ruuvauspöytien tekeminen.

Radan koko on noin 600m2, josta ei ihan hyödynnetty kaikkea tilaa. Rata on vähintään 3m leveä ja pinta tekonurmea. Rataprofiili on tehty 110mm sadevesiputkesta. Pito radalla on hyvä, mutta elää hiukan kelin mukaan. Sateen jälkeen tietenkin liukkaampi.